låna med skulder hos kronofogden

Lån med skuld hos Kronofogden

Konsekvenserna av att få skulder till Kronofogden kan bli stora. Det blir svårare att teckna avtal och att få ett hyreskontrakt på en lägenhet om man har betalningsanmärkningar och skuldsaldo.

Men kan man låna pengar med skulder hos Kronofogden?

Svårare att låna med anmärkning eller skuldsaldo

Att låna pengar med betalningsanmärkningar är faktiskt inte ett lika stort problem idag som det var en gång i tiden. Att ha en eller flera betalningsanmärkningar behöver inte alls ställa till ett problem. Faktum är att det finns många långivare som beviljar lån till den som har betalningsanmärkningar.

Däremot finns det tyvärr fortfarande inte en enda bank som kan hjälpa dig med lån om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden, MEN det går att få lån med skulder hos Kronofogden. Hänger du inte med på skillnaden?

Skulder hos Kronofogden betyder inte alltid skuldsaldo hos Kronofogden

Om du inte betalar en skuld så hamnar den säkert till slut hos Kronofogden. Detta betyder i det hör skedet inte att du har ett skuldsaldo. Först kommer du att få ett betalningsföreläggande där du har möjlighet att yttra dig om skulden är riktig.

Bestrida skuld till Kronofogden

Om du har invändningar mot skulden, så ska du göra en bestrida och förklara varför. Kanske skulden redan är betald eller felaktig. Detta gör du efter att ha blivit delgiven. Om du har blivit delgiven från Kronofogden, men inte bestrider skulden så uppstår ett skuldsaldo 10 dagar efter du mottog delgivningen.

Låna pengar till att lösa skulderna innan skulden fastställts

Så länge du har erhållit brev med betalningsförelägganden som inte har undertecknats så uppstår heller inget skuldsaldo. Du kan alltså har många ärenden hos Kronofogden utan att för de skull ha ett skuldsaldo. Så länge du inte har fastställts ett skuldsaldo så kan du få låna pengar.

Så behöver du låna pengar för att lösa skulder måste du göra det innan skulden fatställts. Du får dock räkna med att det inte blir så låg ränta på ett lån när du har anmärkningar i bagaget. Vill du inte leva fattigt med skuldsanering eller frbehållsbelopp de närmsta 3-5 åren, så ta tag i skulderna och lös problemen idag!

Källor:

Comments are closed