samla lån

Genom att lösa sina dyra snabblån med ett samlingslån så kan man sänka räntan från flera tusen procent, ända ner till 2,95% ränta.

 

Om du vill du lösa dyra lån och krediter så finns det flera möjligheter

samla och lösa lån

Det är inte svårt att ansöka om ett samlingslån, det fungerar som vilket annat årslån som helst. Ingen säkerhet krävs och chansen är inte borta fastän du har betalningsanmärkningar.

Lös lån och sänk räntan på dina lån från 2,95%.

När man letar efter det bästa samlingslånet så kan man gå tillväga på olika sätt. Det vanligaste är att man vänder sig till den bank man normalt använder och frågar dem om lån.

Många tror att det är enklast, billigast och bäst, ifall att man redan är kund i en bank. Det är inte riktigt sant.

Bara för att du är förmånskund i t.e.x Nordea, så betyder inte det att de kan automatiskt kommer att ge dig den lägsta låneräntan.

Välj inte första banken, utan jämför flera alternativa lån som kan lösa lån

Det smartaste är att första jämföra din egen bank med det stora utbud av banker vi har i Sverige. De finns över 100 långivare så chanserna är stora att det går att antingen hitta en lägre ränta någon annanstans och sedan välja det lånet.

Eller att du tar med ett låneerbjudande från en annan bank och förhandlar med din bank, ifall att de kan matcha eller sänka räntan till samma nivå.

Det smidigaste och snabbaste sättet att jämför flera lån är att använda sig av en låneförmedlare. Det finns en uppsjö av låneförmedlare, men i slutändan så samarbetar dem med i stort sett samma banker.

Låneförmedlare är snabbast att lösa dyra lån och tar bara en UC

Du har nu 3 alternativ

 • Ansöka lån direkt hos din bank (som kommer att ta en UC på dig)
 • Ansöka lån direkt till någon annan bank (som också kommer att göra en kreditupplysning via UC)
 • Ansöka lån via en låneförmedlare (som kommer att ta en UC men ansökan behandlas av upp till 40 banker)

Det sistnämnda alternativet, ansöka lån via en låneförmedlare går inte bara snabbast det är också bäst för ditt kreditbetyg.

Vad är ett ett kreditbetyg?

Alla svenska medborgare över 16 år finns registrerade i en databas varifrån kreditupplysningsföretag hämtar uppgifter vid olika tillfällen. Ett sådan tillfälle kan vara vid ansökan om ett lån. När banken gör en med hjälp av ditt personnummer, gör en kreditupplysning kommer de att få reda på en rad uppgifter som t.e.x:

 • Ditt namn
 • Adress
 • Civilstånd
 • Inkomst
 • Antal lån och krediter
 • Betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo hos Kronofogden
 • Utmätningsförsök från Kronofogden
 • Antal gånger någon har gjort en kreditupplysning på dig senaste 12 mån

Dessa uppgifter bildar tillsammans ett kreditbetyg på dig. Det betyget tillhandahålles alla företag som gör en kreditupplysning på dig och det är med hjälp av detta kreditbetyg som banken fattar beslut ifall att du är kreditvärdig och kan beviljas ett lån.

Även om du vänder dig till din ordinarie bank, där du redan är kund, så kommer banken att göra en slagning på ditt personnummer och se ditt kreditbetyg, så att du är befintlig kund är ingen garanti för att få låna pengar hos just dem.

Kreditbetyget sjunker när du ansöker lån

När en kreditupplysning görs av en bank eller ett inkassobolag så registreras detta. För varje kreditupplysning som görs så sjunker kreditbetyget lite och redan vid 3 kreditförfrågningar (de senaste 12 mån) så har ditt kreditbetyg sjunkit markant.

Detta kan vara ett problem t.e.x vid ansökan om lånelöfte, då man ofta vänder sig till flera banker för att hitta lägsta räntan.

Man bör inte ansöka ett lån innan man har bestämt sig för att ansöka hos just den banken, av den anledningen att man vill behålla sitt kreditbetyg på så gör nivå som möjligt.

Det är inte ovanligt att någon meed hög inkomst som saknar betalningsanmärkningar blir nekad lån, just av den anledningen att man sökt lån hos flera banker för att pressa räntan. Kom ihåg att när man ansöker ett lånelöfte så tas en kreditupplysning, men även om lånelöftet beviljas så är detta igen garanti för att få lånet.

När man väl står där vid husköpet och vill omvandla löftet till ett riktigt lån, så kommer banken att ta ytterligare en kreditupplysning för att se så att inte de ekonomiska förutsättningarna har förändrats. Har man då ansökt lånelöfte hos flera banker kanske banken kommer att säga nej till bolån, trots att det fanns ett beviljat lånelöfte. Det är inte ovanligt.

Hur ska man göra för att bli beviljad lån?

Det absolut bästa om man vill ansöka lån hos flera banker och samtidigt inte sänka sitt kreditbetyg, är att vända sig till låneförmedlare som t.e.x Lendo  När du fyller i och skickar i en ansökan så kommer det endast att tas en UC.

Låneförmedlaren samarbetar med ett antal banker vilka alla kommer att få del av den informationen som står i upplysningen, utan att behöva göra en egen.

Utifrån dessa uppgifter kan bankerna fatta beslut om de vill bevilja dig lån och vilken ränta de kan erbjuda. Det är helt kostnadsfritt att ansöka lån via en låneförmedlare och de bistår dig med hjälp under hela låneprocessen ifall att du vill.

När bankerna har processat din ansökan så kommer besked på din personliga hemsida hos låneförmedlaren. Det blir en form av lånelöfte med skillnaden att kreditupplysningen redan är gjord och kreditavtal med räntor och villkor utformat.

Inom 24 timmar har alla banker svarat till din personliga sida hos låneförmdaren och du kan där fritt välja vilken av dessa du vill låna hos.

När du valt lån så signerar du med BankID och får pengarna till ditt bankkonto inom några timmar.

De flesta låneförmedlare samarbetar med samma långivare

Det finns som sagt numera väldigt många låneförmedlare men dessa samarbetar i stort sett med samma banker och alla erbjuder samma lånebelopp och räntor. Det spelar alltså ingen roll vilken du väljer. Vill du ha personlig service kan du välja den låneförmedlare som har bäst öppettider. Nedan ser du den låneförmedlare som samarbetar med flest banker, Lendo.

 

Lendo låneförmedlare

Ex: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta 

 • Lånebelopp 5000-600.000 kr
 • Återbetalningstid 1-15 år
 • Betalningsanmärkning godkänns

Lendo – Samarbetande banker

Avida Finans, Balanzia , BigBank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo , Nystart Finans,Nordax , Resurs Bank, Re:member , Santander, SEB, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken, Wasa Kredit, Aasa, TF Bank, Credway, Thorn Privatlån, BRAbank, GoodCash, Instabank och Lendify.

 

Comments are closed