låna pengar

Snabblån ökar och vi vet varför

Det lånas mer och fler snabblån. Orsaken är enkel, de flesta snabblån tar inte kreditupplysning från UC. De tar en kreditupplysning, men av Bisnode eller Creditsafe. Det är faktiskt väldigt bra för dig som letar lån och provar att låna pengar lite varstans.

Snabblån – lån som inte tar UC

Snabblån är det lån som för länge sedan hette smslån. Ett lite mindre bankkredit än privatlån och med annorlunda upplägg vad gäller lånevillkor och amoreringstid. Men det var då. Idag är snabblån (smslån) övervakat av Finansinspektionen och lyder under samma regler alla andra lån.

Till och med räntan är lägre. Det kostar inte längre flera tusen procent att låna smslån och snabblån. Det regleras av ett räntetak och kostnadstak som regeringen har bestämt.

Skillnaden är egentligen ”bara” att snabblån inte tar UC-upplysning utan är ett så kallat lån utan uc.

Privatlån, snabblån, blancolån

De tre olika sorts lånen privatlån, snabblån och blancolån är numera egentligen samma produkt, om man bortser från kreditupplysningen. Vill du låna större belopp så är det oundvikligt att ansöka blancolån som tar UC, eftersom att snabblån inte lånar ut hur stora belopp som helst.

Dock finns det ett ”stort” snabblån och det är Wästgöta Finans. Där kan man låna upp till 300.000 kr utan kreditupplysning från UC!

Lösa snabblån med samlingslån

låna pengar
låna pengar

Om man tycker att man har dragit på sig för stora utgifter, kanske flera lån, har dyra obetalda fakturor, mm så går det faktiskt att lösa snabblån och dylik med samlingslån.

Det innebär att banken ger dig ett lån och med dessa pengar löser dina skulder. Kvar har du då ett större lån istället för flera små, lägre räntekostnader och ett bättre samvete.

Det är alltid skönt att rensa och städa hemma, så varför inte rensa och städa din ekonomi och starta om en ny era med bättre ekonomi? Det går faktiskt till och med att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Comments are closed