byta bostad och bolån

Nu är våren snabbt här och då blir många sugna på att köpa hus. Brukligt är att man tar ett bolån till husköpet och innan dess så ansöker man lånelöfte.

Bolån till både villa och lägenhet

Bolån eller villalån eller huslån som man också kan kalla det, är naturligtvis inte enbart till att köpa hus. Även när du köper en lägenhet kan du vilja låna pengar med fastigheten som säkerhet.

När man tackar bolån så blir den erbjudna räntan mycket lägre än vid lån utan säkerhet. Detta eftersom att banken ju har en garanti för sina utlånade pengar. Kan du inte betala så kan de helt enkelt pantsätta huset eller lägenheten.

Nu när det är vår så strömmar det in fastigheter hos fastighetsbyråerna och funderar du själv på att byta bostad, så är det rätt till att göra det nu.

Lånelöfte

Innan du går på husvisning så bör du ha gjort klart med ett lånelöfte. Iallafall innan du ger dig in i budgivning. Detta är ofta ett krav från mäklarens sida, att det finns en garanti att du kan betala det bud du lägger. Får du inte låna pengar av din bank, så finns det närmare hundra andra alternativa lån att välja på 🙂

Comments are closed